Letošní XCO Beckov byl mezinárodní

0 comments

Letošní ročník závodů na horských kolech XCO Beckov si připsal významný historický milník. A to ten, že byl závodem mezinárodním, neboť jsme na startu přivítali závodnici ze země hodně vzdálené – Nového Zélandu.89_2Cestu k nám našla novozélandská reprezentantka v MTB maratonu Jeanette Gerrie, několikanásobná účastnice UCI MTB závodů na úrovni Mistrovství světa a světových pohárů.

Po závodu jsme měli příležitost si s Jeanette popovídat a položit jí pár otázek.

Jeanette nyní žije s přítelem v Praze a o závodě se dozvěděla ze serveru mtbs.cz. Na závod přijeli s přítelem na kole, závod byl intenzivní a krátký, a spolu s jízdou na kole domů to byl perfektní tréninkový závod. Trať byla velmi zábavná, i když technická pasáž jí jako maratonské závodnici moc neseděla, ale zase jí to ukázalo, kde se ještě může zlepšovat. Velice se jí naopak líbila lesní část, kde vždy zabrala, aby najela zpět ztracené vteřiny z technické pasáže. Jeanette nám také prozradila, že její jediná taktika byla najet do technické části z první pozice, což se jí podařilo. Ale mladé holky jí pak v technice předjely, protože jely přes skok, zatímco Jeanette tuto sekci objížděla. Jeanette byla překvapena šikovností mladých holek a myslí si, že se v budoucnu stanou MTB hvězdami. Výsledek jí nějak zásadně netrápil, neboť jak už řekla na začátku, připravuje se na maratony a XCO Beckov pro ní byl kvalitní a krátký intenzivní přípravný závod. Jeanette nyní plánuje jet náročný maraton a pak odpočívat, takže jí bohužel neuvidíme na Pražském poháru na Beckově. Jeanette se s námi rozloučila slovy, že jí bylo potěšením být součástí našeho závodu.89_1I nám bylo velkým potěšením, že jsme mohli přivítat takovou hvězdu maratonského pelotonu a pro úplnost doplníme, že Jeanette vyhrála svou kategorii. 89_3

A pod čarou uvádíme originální znění rozhovoru:

Q: Jeanette , can you tell us , how did you appear in Czech Republic and how did you discover our race ?
My partner is Czech and lives in Prague. I learned about the race from the website MTBs.cz. It was a perfect training race for me because we biked to and from the event, and the race was short and hard!

Q : How do you like the course ?
The course was fun! The cyclocross section didn’t suit me, but it was good to see where my skills need improving. I really liked the second part of the course in the woods, and I worked really hard on this section to make up the time I lost on the cyclocross section!

Q : Would you be so kind and describe , how was your race, your strategy, how did you see your competitors, your satisfaction with result ?
My race went ok. I haven’t trained for cross-country racing so I lacked some speed, but it was great training for marathon racing. My race strategy was to be first into the cyclocross section because I knew I was slow there! That was my only strategy really, then I just planned to ride as hard as I could. I was first into the cyclocross track but all the young girls rode the drop and I took the chicken route so they left me behind! I was very impressed with skills of the young girls! They are going to be MTB stars in the future!
I wasn’t concerned with my result because I haven’t trained for xc racing. I just wanted a short hard race so Beckov was perfect!

Q : Can we see you again at our race on Sun Jun 5, 2016 ?
Unfortunately I won’t be able to race on June 5th. I have marathon races on the weekends before and after this race so I will need some recovery, otherwise I would have loved to be there! Thank-you very much for having me!

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    free vectors